News – Landschuh
Transport gratuit pentru comenzi mai mari de 250 de lei.
25% reducere pentru gama Primigi, până pe 30 Iunie. Discountul se aplica automat la checkout.
0 Coșul meu
Adaugat in cos
  Ai articole in cartul tau
  Ai 1 articole in cartul tau
   Total

   News

   Primigi -incaltaminte pentru copii mici si mari

   Primigi -incaltaminte pentru copii mici si mari - Landschuh

   Ne-am gândit ca prin intermediul acestui articol de blog, să vă povestim despre firma Primigi și să vă spunem de ce am ales-o noi pentru portofoliul nostru.

   Primigi este o binecunoscuta marcă italiană, inființată în 1970, care combină studiile despre încălțămintea potrivită copiilor, cunoștințele tehnologice, materialele atent selectate și cu un design, preferat de copii.

   Compania se concentrează pe încălțăminte pentru copii, respirabilă, flexibilă, ușoară, concepută pentru nevoile fiecărei grupe de vârstă.

   Pielea folosită, atât în interior, cât și în exterior nu conține crom, iar părțile metalice nu conțin nichel. Se elimină astfel, eventuale reacții alergice, neplăcute. Pun foarte mare accent pe sustenabilitate, fiind unul dintre factorii, pentru care i-am ales.

   Enumerăm mai jos liniile și principiile, pe care se bazează Primigi, în producerea încălțămintei:

   Flexibilitate

   Talpa fiecarei perechi de încălțăminte, oferă flexibilitatea necesară mersului, fără a limita dezvoltarea naturală a piciorului. Noi am ales atât modele barefoot, cât ăi modele cu talpă flexibilă sau foarte flexibilă.

   Igiena

   Pentru branț s-a folosit sistemul sky effect. Branțul detașabil, anatomic, din piele naturală poate fi scos, igienizat și uscat, de câte ori este nevoie. Este un avantaj major pentru că cei mici transpira mai mult decât adulții. Încălțămintea pentru copii este folosită foarte mult, astfel încât igienizarea periodică este necesară.

   Forma ergonomică

   Formele sunt proiectate cu atenție, pentru a lăsa tălpii spațiul necesar dar și siguranță, pentru a se deplasa fără constrângeri

   Sistem antișoc

   Talpa este prevazută cu o “cameră de aer”, care are rolul de a absorbi șocurile, apărute pe un teren accidentat. Aceasta se afla în zona călcâiului.  

   Tehnologia GORE-TEX

   Tehnologie nouă în producția Primigi, păstrează picioarele uscate, în timpul mersului pe vreme umedă. O ploaie bruscă în timpul zilei nu va lăsa copilul cu picioarele umede.

   Featherweight fit

   Încălțămintea Primigi oferă confort  și libertate de mișcare. Materialele sunt foarte ușoare, folosindu-se sistemul featherweight fit. Prin acest sistem, Primigi asigură că s-au selectat cele mai ușoare materiale, factor foarte important în alegerea încălțămintei pentru copii.

   Criterii pentru alegerea incaltamintei pentru copii

   Criterii pentru alegerea incaltamintei pentru copii - Landschuh

   Criterii pentru alegerea incaltamintei pentru copii

   Picioarele joaca un rol principal in bunastarea generala a unei persoane, mai ales a unui copil. Totuși, chiar și astăzi, acestea sunt subestimate. Se intampla uneori sa nu facem alegerea corecta în privința incaltamintei. Am adunat mai jos cateva criterii, care ne fac alegerea mai usoara. 

   Înainte de a lua în considerare caracteristicile individuale ale incaltamintei pentru copii, trebuie sa luăm în considerare varsta copilului. Nevoile acestuia sunt diferite în funcție de varsta.

   Cand trebuie sa poarte un copil prima să pereche de pantofi? Cand incepe sa facă primii pași. În lunile care preced aceasta faza importantă de dezvoltare, picioarele copiilor trebuie sa crească și sa se miște liber.Ulterior, libertatea de mișcare rămâne foarte importantă dar piciorul copilului va trebui protejat. 

   Pielea naturala este considerata materialul ideal al incaltamintei, datorita flexibilitatii, porozitatii si respirabilitatii. Insa si materialele textile sau materialele mai noi, atata timp cat permit picioarelor sa respire, nu au nicio obiecție. Un brant din piele este întotdeauna preferabil pentru asemănarea sa funcțională cu epiderma piciorului uman.

   Talpa trebuie sa fie moale, usoara si flexibila iar cutia pentru degetele de la picioare trebuie să aibă loc suficient pentru mișcarea liberă a degetelor. Partea din spate a pantofului trebuie sa aiba laturi mai solide, pentru a oferi sprijin dar nu trebuie să împiedice mișcarea gleznelor. În primii ani de viață este deosebit de important sa verificati frecvent lungimea pantofului. Creșterea piciorului este rapidă și nu întotdeauna constanta. Este indicat sa cumparam incaltaminte, cu interior cu 1 - 1.5 cm mai lung decat piciorul copilului. Trebuiesc încercați ambii pantofi, pentru ca nu este neobișnuit ca un picior sa fie mai lung decat celalalt. 

   Degetele de la picioare încep sa se formeze din a 9-a saptamana de viața intrauterina. După naștere, picioarele continuă să se dezvolte pana la stadiul complet. Acest lucru va necesita intervenția tuturor acelor muschi, care sunt cei mai puternici modelatori ai scheletului nostru.

   Pentru a avea picioare sănătoase trebuie, în primul rand, sa evităm orice incaltaminte care inhiba funcționarea corecta a muschilor. Pantofii sunt necesari împotriva frigului, a suprafețelor dure, cum ar fi asfaltul, betonul dar nu ar trebui sa restrictioneze picioarele în interiorul unei cutii rigide. Dimpotriva, ar trebui sa favorizeze functionarea armonioasa a tuturor muschilor aflati in joc.

   Noua pereche de incaltaminte este indicat sa fie probată seara, cand, de obicei picioarele sunt mai umflate. Prima senzatie, după ajustarea inchiderilor, trebuie sa fie placuta, comodă. Dacă respectiva pereche de incaltaminte va fi purtată cu șosete sau ciorapi este necesar sa fie probate în aceasta combinatie. Dacă copilul este mic urmariti-l, cu atenție, pentru ai vedea reacția la purtarea unei noi perechi de incaltaminte. Ulterior urmăriți eventualele semne de iritare.

   Incaltamintea nu se împrumută. Doar pentru ca un pantof se potrivește confortabil unui copil, nu înseamnă ca se va potrivi altora în același mod. Deasemenea, imprumutul incaltamintei poate împărți diverse ciuperci.

   Dezvoltarea și formarea mersului diferă de la un copil, la altul. În medie, însă exista cateva etape, pe care vrem sa le enumerăm:

   • 12-24 luni; perioada, în care, incaltamintea trebuie aleasă cu mare grija, mai mult decat oricand. Un copil mic incepe sa exploreze lumea înconjurătoare și o pereche de pantofi potriviți, îl pot ajuta sa facă acest lucru. Pantofii potriviti sunt modelele high top, care oferă sprijin corect gleznelor copilului, fără a fi  stranse. Materialele trebuie sa fie curate, delicate atunci cand intra în contact cu pielea sa, fără a-și pierde forma. Talpa trebuie sa fie flexibilă, largă și să ofere o aderenta buna. 
   • 24 luni - 5 ani; picioarele sunt mereu în mișcare, de aceea cele mai importante caracteristici sunt: talpa flexibila sau ultra flexibilă, care oferă protectie împotriva denivelarilor, materiale curate, moi dar rezistente. În acest interval, forma picioarelor copiilor este mai conica și acest lucru ar trebui sa se reflecte în forma incaltamintei.
   • 6-12 ani; la scoala sau într-o excursie, incaltamintea este folosită foarte mult, prin urmare trebuie sa fie rezistentă, talpa flexibila sau tip barefoot. La fel, materialele calitative primeaza si de obicei intervine și designul, însă nu trebuie sa aiba intaietate, în detrimentul confortului și bunăstării piciorului.

   Sa pregatim adecvat, atat fetele, cat și băieții pentru explorat lumea.